MEIDÄN TARINAMME

Mistä PURYE sai alkunsa?

Purye Clothing perustettiin vuonna 2017 kahden nuoren (Niklas Rantasen ja Jon Hautamäen) toimesta.

Meitä molempia kiinnosti yrittäjyys ja halusimme oppia matalalla kynnyksellä, miten yritystä pyöritetään. Halusimme luoda jotakin, joka kehittäisi meitä yrittäjinä ja samalla olisi hyväksi ilmastolle.

Koska molempia on aina kiinnostanut muoti ja vaatteet, oli valinta, että yrityksemme perustuisi vaatteiden ja tekstiilien ympärille, helppo. Jonilla oli taustaa veneilystä, ja mökkeily saaristossa oli meille molemmille tärkeä asia, joten oli luonnollista yhdistää meri ja muoti. Brändinimi PURYE muodostuu sanasta Purje, joka korostaa yrityksemme ideaa.

Näin syntyi Purye Clothing -yritys, joka valmistaa kasseja kierrätetyistä purjeista.

Jäsenemme tänään

Vuonna 2020 Jonille tarjoutui loistava mahdollisuus päästä työskentelemään veneiden pariin Helsinkiin, eikä aika enää riittänyt yritystoiminnan pyörittämiselle. Jon on kuitenkin vahvasti hengessä mukana, ja tulee ikuisesti olemaan osa PURYE-perhettä!

Tänä päivänä yritykseemme kuuluu Niklas Rantasen lisäksi Emil Sjölund. Olemme kaksi lapsuuden ystävää, joilla on yhteinen haave luoda Puryeesta jotakin suurta.

  • Niklas Rantanen - @niklas.rantanen

    Vietin elämäni ensimmäiset 7 vuotta Ruotsissa, Lidingössä, jonka jälkeen muutimme perheeni kanssa Turkuun. Opiskelen parhaillaan viidettä vuotta kauppakorkeakoulussa, Åbo Akademissa. Vapaa-ajalla pelaan Paraisilla jalkapalloa ja mökkeilen Turun saaristossa, minkä ehdin.

    PURYE on antanut minulle paljon uusia tuttavuuksia ja upeita kokemuksia.

  • Emil Sjölund - @sjolunti

    Olen opiskellut Aboa Maressa merenkulkua, sekä työskennellyt laivoilla ympäri Eurooppaa. Meri on toisin sanoen aina ollut hyvin lähellä sydäntäni. Myös minulla on jalkapallo-taustaa, ja käymmekin usein vapaa-ajalla, Niklaksen kanssa pallottelemassa.

    PURYE on antanut minulle mahdollisuuden yhdistää saaristo ja yrittäminen.

1 / 2

Tuotteidemme valmistus

Saatuamme purjehtijalta tai purjeneulomosta vanhan purjeen, tarkistamme sen kunnon, jonka jälkeen toimitamme sen ompelimolle.

Kaikki PURYE - tuotteemme valmistetaan käsin Sastamalassa, pienessä ompelimossa. Raaka-aineet tuotteisiimme ovat suurimmaksi osaksi joko kierrätysmateriaaleja, tai hukkapaloja.

Pyrimme aina hyöty-käyttämään mahdollisimman suuren osan purjeen pintaalasta.

Tutustu mallistoomme tästä!