MEIDÄN TARINAMME

Mistä PURYE sai alkunsa?

Purye Clothing perustettiin vuonna 2017 kahden nuoren, Niklas Rantasen ja Jon Hautamäen, toimesta. Yrityksen perustamisen taustalla oli halu oppia yrittäjyyttä käytännössä ja samalla vaalia ympäristötietoisuutta. Molempia kiehtoi mahdollisuus kehittyä yrittäjinä ja samalla tehdä hyvää planeetalle.

Koska molempia on aina kiinnostanut muoti ja tekstiilit, päätimme perustaa yrityksen näiden alueiden ympärille. Valinta oli helppo. Jonilla oli aiempaa kokemusta veneilystä, ja mökkeily saaristossa oli meille molemmille tärkeää, joten oli luonnollista yhdistää meri ja muoti. Brändinimi PURYE muodostuu sanasta "Purje", mikä kuvastaa yrityksemme keskeistä ideaa.

Näin syntyi Purye Clothing -yritys, jonka keskiössä on kierrätettyjen purjeiden käyttäminen kassien valmistuksessa.

Jäsenemme tänään

Vuonna 2020 Jonille avautui hieno tilaisuus siirtyä työskentelemään veneiden parissa Helsinkiin, mikä vei hänen aikansa ja huomionsa yritystoiminnasta. Vaikka Jon ei enää olekaan päivittäisessä toiminnassa mukana, hänen henkensä ja panoksensa ovat edelleen olennainen osa PURYE-perhettä. Hänen vaikutuksensa ja sitoutumuksensa jäävät pysyvästi osaksi yrityksemme tarinaa.

Tällä hetkellä yrityksen tiimiin kuuluvat Niklas Rantanen ja Emil Sjölund. Olemme kaksi lapsuudenystävää, jotka jakavat yhteisen unelman tehdä Puryesta jotakin suurta!

  • Niklas Rantanen - @niklas.rantanen

    Vietin elämäni ensimmäiset 7 vuotta Ruotsissa, Lidingössä, jonka jälkeen muutimme perheeni kanssa Turkuun. Opiskelen parhaillaan viidettä vuotta kauppakorkeakoulussa, Åbo Akademissa. Vapaa-ajalla pelaan Paraisilla jalkapalloa ja mökkeilen Turun saaristossa, minkä ehdin.

    PURYE on antanut minulle paljon uusia tuttavuuksia ja upeita kokemuksia.

  • Emil Sjölund - @sjolunti

    Olen opiskellut Aboa Maressa merenkulkua, sekä työskennellyt laivoilla ympäri Eurooppaa. Meri on toisin sanoen aina ollut hyvin lähellä sydäntäni. Myös minulla on jalkapallo-taustaa, ja käymmekin usein vapaa-ajalla Niklaksen kanssa pallottelemassa.

    PURYE on antanut minulle mahdollisuuden yhdistää saaristo ja yrittäminen.

1 / 2

Tuotteidemme valmistus

Kun saamme vanhan purjeen purjehtijalta tai purjeneulomosta, ensin tarkistamme sen kunnon ja sitten toimitamme sen ompelimollemme.

Kaikki PURYE-tuotteemme valmistetaan käsin Sastamalassa sijaitsevassa pienessä ompelimossa. Käytämme tuotteidemme valmistuksessa pääasiassa kierrätysmateriaaleja tai hukkapaloja.

Tavoitteenamme on aina hyödyntää mahdollisimman suuri osa purjeen pinta-alasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Tutustu mallistoomme tästä!

Miten valmistamme PURYE - tuotteemme?

Kävimme ompelimolla opettelemassa, miten tuotteemme ommellaan. Katso video Sastamalan ompelimolta:

Katso tästä